Meiland 17, 1713 GJ, Obdam       085-4846144        info@woodstock-vloeren.nl

Magnesietvloer

Magnesietvloer

Een Magnesietvloer kan je bij woodstock vloeren kopen, daar vind je de

Magnesiet vloer of de Magnesietvloeren als ondervloer.

Deze is erg licht van gewicht daarom goed voor gebruik in oude panden.

Allen Te koop bij woodstock Vloeren met garantie

PRIJSAANVRAAG MAGNESIET-VLOER MET VLOERVERWARMING

Een dekvloer kies voor een magnesietvloer

U wilt natuurlijk ook een mooie dekvloer voor over uw ondervloer. Wij hebben meerdere dekvloeren in ons assortiment, zoals parket- en laminaatvloeren. Bekijk ook onze website over parketvloeren voor meer informatie. Ook kan deze vloer worden gecombineerd met vloerverwarming. Dan heeft u ook meteen meer ruimte in uw woning en bespaard u op uw energierekening. Kijk voor meer informatie op onze website over vloerverwarming.

Magnesietvloer

Een magnesietvloer is een vloer die bestaat uit zout, magnesiet en zaagsel. Een ideale vloer voor gebouwen die niet veel gewicht kunnen hebben, bijvoorbeeld oude panden.

 • Brandwerend
 • Zeer licht van gewicht (4 kg/cm2 per m2)
 • Minimale dikte van 1 tot 10 cm
 • Ideaal voor houten ondervloeren
 • Naadloos
 • geluid Isolerend 20 DB
 • Brandwerend
 • met vloerverwarming magnesiet vloer

Magnesietvloer

Een magne siet vloer is een dekvloer. Het verschil tussen een magnesiet vloer en een zandcement dekvloer is dat een magnesietvloer van hout is of anders er zit hout in anders als bij anhydriet niet gesmeerd, maar gevloeid wordt. Hierdoor is het mogelijk bij anhydriet in één keer een groot oppervlak van een dekvloer te voorzien. De anhydrietvloer is dan ook zeer gewild als vloer bij bedrijfsgebouwen, loodsen, garages, showrooms etc. Onze werkploeg kan tot 1.500 m2 anhydriet dekvloer per dag aanbrengen.Magnesietvloer

Magnesietvloer
Magnesietvloer als ondervloer Woodstock

Anhydrietvloer – GEEFD voordelen

Een anhydrietvloer is opgebouwd uit gips, speciaal geselecteerd zand en water. Deze samenstelling geeft de anhydrietvloer een grote buig- en treksterkte. De vloeilaag vult gemakkelijk alle oneffenheden, zorgt voor een naadloos resultaat en een zeer geringe krimp. Voor ruimten met een hoge vochtbelasting of waar een zeer hoge slijtvastheid wordt vereist is de anhydrietvloer minder geschikt. Daar adviseren wij de zandcement dekvloer.

Magnesietvloer Een Magnesietvloer kan je bij woodstock vloeren daar vind je de Magnesiet vloer Deze is erg licht van gewicht daar om in goed voor gebruik in oude panden.Te koop bij woodstock Vloeren

 • Minimale dikte van 1 tot 10 cm isIdeaal voor houten ondervloeren kan Naadloos is geluid Isolerend 20 DB ook Brandwerend met vloerverwarming magnesietvloer

Magnesietvloeren of zogenaamde houtgranietvloeren werden in het verleden vaak toegepast als egalisatie van houten ondervloeren geplaatst op balklagen. Met name in monumentale panden kom je deze magnesiet ondervloeren tegen. Parket verlijmen op een magnesiet ondervloer kan mits deze voldoende droog is, maar wanneer is dat?

Het bepalen van het vochtgehalte in de Magnesiet ondervloer gebeurt best volgens de gravimetrische of droogstoofmethode of indicatief met behulp van plastic folie.

Lees de uitgebreide informatie over het bepalen van het vochtgehalte in Magnesiet ondervloeren.

Mogelijke oorzaken vochtige vloer

Er kunnen verschillende problemen aan de basis van vochtige vloeren liggen. Om de precieze oorzaak te achterhalen, laat je best een professionele vochtdiagnose uitvoeren. Dit is belangrijk om de vochtige vloer op gepaste wijze te kunnen behandelen. Een overzicht van de frequentste oorzaken:

 

 • Hoog grondwaterpeil: als er veel water onder het huis ligt en de ondergrond rechtstreeks verbonden is met de vloer, kan de vloer vochtig zijn en koud aanvoelen door onderliggend condensatievocht. Een hoge grondwaterstand komt vooral voor in laaggelegen gebieden.

 

 • Gebrekkige ventilatie: kruipruimtes of kelders zijn ruimtes die gewoonlijk weinig of geen gelegenheid tot verluchting hebben. Nochtans is het erg belangrijk dat vocht hier goed kan worden afgevoerd. Door goed te ventileren kan je vochtproblemen en schimmels vermijden. Ook alle openingen in de keldervloer moeten lucht- en waterdicht worden afgesloten.

 

 • Opstijgend vocht: als het metselwerk van het huis in contact komt met grondwater, lekwater of vocht, dan kan dit opstijgend vocht veroorzaken. De fundering, spouw en vervolgens de muren zullen het vocht absorberen. Hoewel vochtplekken dan vooral boven plinten zullen verschijnen, kan er wel degelijk ook vocht onder de vloeren zitten. Als de vloer ook aangetast is, kun je te kampen krijgen met schimmel.

 

 • Lekkende buizen: wanneer bijvoorbeeld de buizen van de vloerverwarming beschadigd zijn, kan de vloer vochtig worden. Hetzelfde geldt voor lekkende buizen (waterleiding of rioolbuizen) in de kruipruimte. Lekkende buizen kunnen te wijten zijn aan een foutieve montage of bodemverzakking. Ook bij een te hoge luchtvochtigheid kunnen metalen buizen roesten en uiteindelijk gaan scheuren en lekken. Lekkage komt eveneens vaak voor indien de kimnaad, de aansluiting tussen muren en vloer, niet voldoende waterdicht afgewerkt is.

Magnesietvloer is de Woodstock Magnesietvloer houtvezelvloer 100% garantie op brand en geluid ! Ook de vloerverwarming maakt de magnesietvloer is zeer goed van kwalitiet Magenesietvloer als ondervloer erg licht van gewicht geluidisolerend

 • Doorslaand vocht of condensatievocht: de keldervloer kan eveneens vochtig worden doordat vocht op de muren naar beneden druppelt. Vaak betreft dit condensatievocht of doorslaand vocht.

LINKS VIA GOOGLE

LINKS VIA GOOGLE

LINKS VIA GOOGLE

LINKS VIA GOOGLE

LINKS VIA GOOGLE

LINKS VIA GOOGLE

Geef een reactie

Close Menu