Meiland 17, 1713 GJ, Obdam       085-4846144        info@woodstock-vloeren.nl

Magnesietvloer met Vloerverwarming van woodstock

 

Magnesietvloer met Vloerverwarming van Woodstock

 is een vloeibare mortel en houtvezels, zeer duurzaam verpompt door een pomp met slangen met een diameter van 2″ tot een maximale afstand van 100 meter horizontaal en 30 meter verticaal.

Magnesiet vlakt zichzelf niet  uit en moet verdicht of afgewerkt  worden. Materialen waar tegen aan gestort wordt mogen niet vochtabsorberend zijn. Temperaturen onder de 5 graden zijn tijdens het storten ongewenst.

Het volumieke gewicht van Magnesiet ligt op de GEWICHT MAGNESIET kg/m³ en wordt bepaald door de hoeveelheid in te brengen houtvezels. Het materiaal is eenvoudig te verwerken en goed recyclebaar.

 

 

Magnesietvloer met Vloerverwarming
Magnesietvloer met Vloerverwarming

 

Uiteindelijk bepalen de specifieke eisen, wensen en constructieve mogelijkheden het volumegewicht van de magnesiet vloer. De waterindringing is bij Magnesiet erg hoog dus niet in natte ruimte omdat de open struktuur geen doorlopend stelsel vormen. Capillaire indringing (opname) kan plaats vinden via de magnesietvloer slechts enkele centimeters vanaf het contactvlak met water. Dus altijd in droge ruimte.

Schuimbeton kan ook onder de Magnesiet voor diverse doeleinden worden toegepast. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden:

Kruipruimte isolatie

Vloerverwarming werkt goed in anhydriet maar ook magnesiet renovatievloer is eenvoudig aan te brengen. Het systeem bestaat uit schuimbetonvloer met daarop magnesiet of anhydriet, vloerverwarming en dit afgewerkt met een gietdekvloer. Dit systeem biedt talloze voordelen waarbij de uiteindelijke kostenbesparing, degelijke constructie en installatie gemak de voornaamste zijn.
Doordat de kruipruimte wordt gevult door schuimbeton ontstaat een totaal gevulde isolatielaag met een hoger Rc-waarde van 3,5 m² K/W (bij een vloer van 40 cm dik) In combinatie met vloerverwarming afgewerkt met een Magnesietvloer is dit een verantwoorde renovatie oplossing.

Magnesietvloer met Vloerverwarming

Magnesiet vloer
Een magnesietvloer is een ondervloer, en moet dus worden afgewerkt met een eindvloer. Een goede ondervloer legt de basis voor uw woning. Gelukkig heeft ons team ruime ervaring met magnesietvloeren. Deze vloeren bestaan onder andere uit magnesium en zaagsel en heeft een hoge slijtvastheid. Het mooie aan deze vloer is dat het een massa heeft van slecht 3,5kg per vierkante meter bij een dikte van 1cm. Daarmee is een magnesietvloer één van de lichtste ondervloeren.

WOODSTOCK MAAKT DE MAGNESIET VLOER

 

Geef een reactie

Close Menu